dilluns, 28 de maig de 2018

PROJECTE ERASMUS: MERCAT MEDIEVAL A ITÀLIA


Dins el projecte Erasmus+ Kids Conquering Castles alumnes de sis punts diferents d’Europa: Alemanya, Grècia, Àustria, Italia, Gal·les i Catalunya, s’han endinsat en l’època medieval durant una setmana a Gemona del Friuli, Itàlia.
Més d’un centenar d’alumnes membres de la cooperativa Internacional “KCC cooperative” han estat participant en una gran varietat d’activitats relacionades amb la promoció dels castells des del punt de vista dels infants. Tours d’orientació, visites culturals a Artegna, Lignano, Trieste, Gemona, tornejos medievals, tallers d’artesania, etc. han omplert els dies de treball en equip, interacció lingüística i cultural, noves amistats i vivències inoblidables.
La multitudinària festa “ Mini Tempus KCC” va significar l’acompliment de l’objectiu principal d’aquest curs escolar: celebració del mercat medieval amb productes artesans elaborats pels alumnes de cadascun dels països participants. Pares, alumnes i mestres i tota la població de Gemona van col·laborar en l’event. Gran desfilada i Mini Palio del Niederlech, tornejos medievals, i un gran sopar amb l’animació de bufons i música de l’època.
La suma d’aquestes experiències de tota la setmana juntament amb la culminació del gran event de l’últim dia, ens va transportar a petits i grans a l’època dels castells, dames i cavallers.
I la història continuarà perquè els beneficis obtinguts d’aquest gran mercat medieval formaran part d’un projecte d’obra social durant el proper curs escolar que culminarà a Berlin dins el marc del mateix projecte Erasmus+ Kids Conquering Castles.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada