MENJADOR


El Temps de migdia, inclou el servei de menjador a partir de la cuina pròpia del centre, així com el monitoratge amb les diverses activitats lúdiques que es duen a terme. És una oportunitat diària per oferir una educació vivencial en la  línia del projecte educatiu del centre.
La cuinera, la Montse Malagarriga, juntament amb els monitors, la Mercè Ferrer i el Pep Rosich, treballen dia a dia perquè el menjador sigui un espai amb qualitat educativa. Un lloc on els nens i nenes desenvolupin el  sentit del gust, del tacte i copsin les textures que els proposa una dieta mediterrània equilibrada i variada potenciant l’educació dels bons costums al  menjador, la convivència, el respecte mutu i l’autonomia, entre  altres valors.   


MENÚ DEL MES




HÀBITS

* Abans d’entrar al menjador, ens rentarem bé les mans amb aigua i sabó. Els microbis els deixarem al carrer!
* Convé menjar de tot. Els menús de l’escola són variats i equilibrats. La varietat ens ajuda a créixer sans i forts.
* Mastegarem bé els aliments, sense presses. Així, farem millor la digestió.
* Farem servir els coberts i el tovalló de manera adequada.
* Al menjador no hem de cridar mai. És més agradable menjar en un ambient tranquil i relaxat.
* Si hem de demanar alguna cosa a les monitores que ens serveixen, ho farem amb educació: Si us plau i gràcies. Els hem d’agrair que ens ajudin.
* A la cuina no hi entrarem mai!, podríem fer-nos mal.
* No ens aixecarem de taula fins que ens ho indiquin.
* No cal dir que no jugarem ni amb el menjar ni amb el beure, ni en farem mal ús.



NORMATIVA DEL MENJADOR


1.HORARI


* Llar d’infants.: dinar a la 1. Havent dinat, migdiada.

* Parvulari: a la 1. Havent dinat, jocs al pati. Els de P3 migdiada segons les necessitats de cada nen.

* Primària: a la 1 i 1’30 (segons els torns). Havent dinat jocs al pati.

2.HIGIENE
* Els nens i  nenes de la llar d’infants i parvulari aniran a dinar amb la bata de l’escola. Els alumnes de la llar, P3 i P4 portaran un pitet amb el seu nom. Els alumnes que es queden a dinar eventualment cal que portin el pitet i se l’emportin el mateix dia.
Abans de dinar els nens i nenes es rentaran les mans i havent dinat, les mans i les dents. Per això cal que cadascú porti un raspall de dents, dentifrici i un got de plàstic dins un necesser,tot marcat amb el nom.

3.RESPONSABILITAT


* Es fomentarà la responsabilitat dels alumnes establint uns càrrecs pel bon funcionament del menjador.

* Els alumnes que es quedin a dinar  no podran sortir de l’escola sense permís o previ avís dels pares.



4.MENÚS


* El menú quedarà exposat a la cartellera del menjador , a la cartellera exterior i a la pàgina WEB de l’escola.

* Si algun nen/a requereix un menú especial, cal que porti un justificant del metge. En cap altre cas es farà un menú especial.

* Els alumnes fixes del menjador tindran un servei de picnic els dies que vagin d’excursió. Cal avisar el dia abans.


5.GESTIÓ ECONÒMICA

* Els alumnes que es quedin de forma fixa al menjador, se’ls passarà un rebut pel banc. També ho poden sol·licitar les altres famílies que ho desitgin.
* Els que es quedin eventualment, enviaran un mail a les oficines de l'escola o trucaran a l'escola. 
Qui ho desitgi pot comprar un val per 10 dinars.
* El preu del menjador inclou el menjar i el servei de monitores d’1 a 3h.(veure pàgina de transparència)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada