dissabte, 27 de gener del 2018

Projecte Candidat al IX Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Un projecte del Col·legi Sant Josep de Navàs escollit candidat al IX Premi Europeu de la Prevenció de Residus

 

El Canal Taronja ens va venir a visitar a l'escola per fer una entrevista ja que L’Agència de Residus de Catalunya ha presentat sis projectes catalans al IX Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que es donarà a conèixer en una cerimònia a finals de maig a Brussel·les.
Entre els candidats seleccionats hi ha el projecte dels alumnes de 5è de primària  que competeix en l’apartat Cooperació entre regions i que es titula “URRRGENT! Europe’s knocking at the door.” L’Agència l’ha seleccionat tenint en compte la relació de les activitats amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el novembre passat, l’originalitat de la proposta, i el seu caràcter innovador. 
El treball seleccionat es basa a donar nova vida a objectes utilitzats, des d’ampolles convertides en dispensadors de bosses de plàstic o el programa de malbaratament d’aliments on es va presentar la reutilització del pa sec a través de la sopa d’all.
Els alumnes es relacionen amb altres alumnes de centres europeus i comparteixen projectes sobre les tres erres, reduir, reutilitzar i reciclar. Diversos alumnes explicaven el que havien fet i les seves experiències.
És un projecte eTwinning entre el col·legi sant Josep de Navàs i l’escola grega 1st Experimental Primary School d’Alexandroupoli. Les escoles han compartit propostes per treballar el concepte “donem-li una nova vida”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada